Wijn

Wij importeren wijnen uit diverse landen en streken. U kunt de wijnen eenvoudig en snel bekijken en online bestellen in onze webshop. Meer ...

Winkel

In onze de winkel te Kortenhoef vindt u naast wijn ook nog andere producten. Denk aan karaffen, oliekannetjes, glaswerk, olijfolie, tableshox, etc. Meer ...


Proeverijen

Een leuke manier om een bedrijfsevenement of feest aan te kleden is een wijnproeverij. Meer ...

Bodegas Casto Pequeño

Casto Pequeño is een wijnhuis dat, al meer dan 30 jaar, gelegen is in het Noord-Spaanse Castilla y Léon en eigendom is van de familie Gonzales Lopez. In de afgelopen jaren zijn de wijnen van Casta Pequeño ook meer en meer bekend geraakt buiten de Spaanse grenzen. Nu is Castilla y Léon een heel groot gebied waartoe de volgende wijngebieden behoren: Toro, Ribera del Duero en Rueda.

De wijnen van dit wijnhuis zijn zeer divers, dit heeft alles te maken met het feit dat ze wijnen maken in de verschillende gebieden van Castillo y Léon. De gemiddelde hoogte van het wijngebied is 900 meter boven zeeniveau, hierdoor hebben de druiven te kampen met lange, strenge winters en korte maar hete zomers ook valt er in de zomer niet al te veel neerslag. De bodem is vrij arm te noemen en bestaat voornamelijk uit graniet (wel erg goed voor de afvoer van het water), zand en leisteen.
Mede door deze omstandigheden ontstaan er druiven met een karakteristieke smaak. De druiven die hier onder andere zijn aangeplant zijn de Verdejo, Viura, Sauvignon Blanc, Tempranillo en Prieto Picudo.

De druiven worden de derde en de vierde week van september geoogst. De oogst wordt zowel met de hand als machinaal gedaan, waarna de druiven apart worden gevinificeerd. Indien de druiven zijn bestemd voor een blend, wordt dit pas later gedaan. Dit hele proces wordt onder een gecontroleerde temperatuur gedaan waardoor de wijnen hun frisheid en natuurlijke aroma’s behouden. De wijnen rijpen in roestvrij stalen tanks.

Wijnen: Lacho, Lacho Verdejo, Chamelin, Coteval en de Gravedad.


Website: http://www.castopequeno.com/index.html

terug naar overzicht
© 2009   •   2Wines   •   Kerklaan 5   •   1241 CJ  Kortenhoef   •   T: 035-628 19 46   •   info@2wines.nl
leveringsvoorwaarden