Wijn

Wij importeren wijnen uit diverse landen en streken. U kunt de wijnen eenvoudig en snel bekijken en online bestellen in onze webshop. Meer ...

Winkel

In onze de winkel te Kortenhoef vindt u naast wijn ook nog andere producten. Denk aan karaffen, oliekannetjes, glaswerk, olijfolie, tableshox, etc. Meer ...


Proeverijen

Een leuke manier om een bedrijfsevenement of feest aan te kleden is een wijnproeverij. Meer ...

Bodegas Entrecastillos

Entrecastillos ligt in het wijngebied ďRibera del DueroĒ het stroomgebied van de Douro rivier die vanuit de PyreneeŽn door de bovenkant van Spanje stroomt en uitmond in de stad Oporto in Portugal. Op veel plaatsen langs deze rivier verbouwd men wijn. De Bodega is gelegen in een heuvel tussen de oude stadjes CuriŽl de Duero en PeŮafiel die beiden in het bezit zijn van een middeleeuws kasteel. Het is dan ook deze locatie die de naam heeft gegeven aan de Bodega. Entre-castillos betekend namelijk letterlijk tussen-de-kastelen.

Bodegas Entrecastillos is een jong wijnbedrijf. Het is ontstaan in 1998, nadat een groep bevriende zakenmensen met allemaal een eigen bedrijf de koppen bijeen staken. Geen van deze bedrijven heeft van origine iets te maken met de wijnbouw maar door hun gezamenlijke interesse en voornamelijk de passie voor de wereld van de wijnen hebben zij deze stap gemaakt. Ze zijn begonnen met het aantrekken van mensen met kennis. Voor het maken van de wijn zijn ze daarom met Beatriz Herrera, ťťn van de weinige vrouwelijke wijnmakers, in zee gegaan en hebben haar de vrije hand gegeven. Ze hebben haar enkel en alleen op pad gestuurd met de opdracht om binnen een tijdsbestek van 10 jaar in de top van de Ribera del Duero wijnen te komen. Voor het commerciŽle en administratieve gedeelte van het bedrijf hebben zij Acis Bernardo aangenomen, hij onderhoudt ook alle contacten met het buitenland.

De bodega beslaat uit 40ha met een bodem die voornamelijk uit grind, kalksteen en klei bestaat. De enige druif die hier is aangeplant is de Tempranillo, variŽrend van hele jonge stokken tot stokken van minimaal 25 jaar oud. Het wijnbedrijf en de kelders van Entrecastillos zijn behalve nieuw en modern ook volledig aan het zicht onttrokken. Ze hebben het bedrijf wel midden tussen de wijngaarden staan maar in een heuvel gebouwd. Deze heuvel is vervolgens ook weer beplant met druivenranken. Doordat het bedrijf zich dus soort van onder de grond bevindt is er een zeer constante temperatuur wat een erg belangrijke factor is tijdens het maken van wijn. De wijnen die ontstaan aan de hand van Beatriz Herrera zijn allemaal zeer intens, donker van kleur en met de karakteristieken van het gebied. Zoals in de meeste gevallen wordt ook hier de wijn op eikenhouten vaten gerijpt ze gebruiken hiervoor Amerikaans als Frans eiken, zowel oud als nieuw.

Wijnen: Roble en Crianza.


Website: http://www.entrecastillos.es/es/index.html

terug naar overzicht
© 2009   •   2Wines   •   Kerklaan 5   •   1241 CJ  Kortenhoef   •   T: 035-628 19 46   •   info@2wines.nl
leveringsvoorwaarden