Wijn

Wij importeren wijnen uit diverse landen en streken. U kunt de wijnen eenvoudig en snel bekijken en online bestellen in onze webshop. Meer ...

Winkel

In onze de winkel te Kortenhoef vindt u naast wijn ook nog andere producten. Denk aan karaffen, oliekannetjes, glaswerk, olijfolie, tableshox, etc. Meer ...


Proeverijen

Een leuke manier om een bedrijfsevenement of feest aan te kleden is een wijnproeverij. Meer ...

Tenute Guicciardini Strozzi

Een wijnhuis met meer dan 1000 jaar aan historie! Het oudste document waarin het bestaan van het huis wordt genoemd dateert uit 994. Het was toen een huis dat zich ergens tussen de groene heuvels van Toscane en de middeleeuwse stad met de vele torens, San Gimignano, bevond in het plaatje Cusona. Al deze jaren/eeuwen is het in het bezit geweest van de familie die het ook nu nog steeds voor het zeggen heeft. De eigenaren Count Robert Guicciardini en Prince Girolamo Strozzi, worden ondertussen ook geholpen door o.a. hun dochters Natalia and Irina. Het voortbestaan van dit familiebedrijf is dus een feit.

Tenute Guicciardini Strozzi bestaat uit 5 estates in 5 verschillende wijngebieden verspreid over Italië. En alle wijnen worden gebotteld onder één naam Guicciardini Strozzi Estates.

Villa Cusona - San Giminiano. Van origine het hoofdkantoor van het bedrijf. Dit estate beschikt over 525ha, aangeplant met de druiven voor de Vernaccia di San Gimignano en tevens zijn hier ook Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon aangeplant. De wijngaarden liggen op een hoogte van 280 meter en de bodem bestaat uit een combinatie van geel zand, klei, een beetje kalk en vulkanisch gesteente. De vinificatie en het rijpen van de wijnen vindt nog steeds plaats in de eeuwenoude kelders.

Wijnen: Chianti, Titolato, Millanni, Sòdole en Grappa.


Villa la Pavoniere - Bolgheri. Dit estate is in 1999 aangekocht. De druiven die hier zijn aangeplant zijn de Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Syrah. Ook zijn ze aan het experimenteren met onbekende druivensoorten. Het Bolgheri gebied staat bekend om zijn wijnen met hoge kwaliteit, dit heeft alles te maken met het microklimaat dat in dit gebied aanwezig is. De bodem verschilt van gedeeltes met een rijke klei bodem tot aan een hele zanderige ondergrond.

Wijnen: Ocra, Vignarè en Olio Extra Vergine di Oliva.


Tenuta I Massi – Massa Marittima. Dit estate is in 2000 aangekocht. De wijngaarden die gelegen zijn in de buurt van het dorpje Montemassi liggen in het hart van het gebied waar men de “nieuwe” Toscaanse wijnen maakt. De aangeplante druiven zijn Sangiovese, Petit Verdot en Ancellota.

Wijnen: A•Solo en Guicciardini.


Poggio Moreto – Scansano. Dit was de eerste uitbreiding van Tenute Guicciardini Strozzi en werd in 1998 aangeschaft. De wijngaarden van dit estate zijn volledig gesitueerd op de hellingen rond het plaatsje Scansano. In deze omgeving valt de meeste regen in het voorjaar en in de herfst en door de ideale ligging tegen de heuvels aan, maken de druiven optimaal gebruik van de zon en de verkoelende wind vanuit zee. Hierdoor ontstaan ideale condities voor de druiven, voornamelijk Sangiovese, een aantal authentieke druiven zoals Ciliegiolo, en op sommige plaatsen is ook Malbec te vinden.


Coste di Kuddìa – Pantelleria. De tot nu toe laatste aankoop van de familie is aangekocht in 2003. Deze wijngaarden liggen op een vulkanisch eiland in de Middellandse zee, er is hier voornamelijk Moscato d’Alessandria aangeplant. Dit eiland heeft alles wat u zich bij een vulkanisch eiland kunt voorstellen van grote baaien met zwart zand tot aan natuurlijke warme bronnen. Het klimaat kenmerkt zich tot erg warme zomers en milde winters met altijd een beetje wind.

Wijnen: Kammeo (passito).


Website: http://www.guicciardinistrozzi.it/index_eng.htm

terug naar overzicht
© 2009   •   2Wines   •   Kerklaan 5   •   1241 CJ  Kortenhoef   •   T: 035-628 19 46   •   info@2wines.nl
leveringsvoorwaarden