Wijn

Wij importeren wijnen uit diverse landen en streken. U kunt de wijnen eenvoudig en snel bekijken en online bestellen in onze webshop. Meer ...

Winkel

In onze de winkel te Kortenhoef vindt u naast wijn ook nog andere producten. Denk aan karaffen, oliekannetjes, glaswerk, olijfolie, tableshox, etc. Meer ...


Proeverijen

Een leuke manier om een bedrijfsevenement of feest aan te kleden is een wijnproeverij. Meer ...

Azienda Agricola Serene

Vitivinicola Serene is een familie bedrijf en wordt gerund door Stefano Galber, tevens de wijnmaker, samen met zijn vrouw Anna en hun twee zonen Allesandro, Matteo. Serene is in eerste instantie niet bekend geworden om zijn wijnen, want naast het feit dat ze daar erg goed in zijn hebben ze op hun erf nog een bedrijf. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het fokken van Arabische volbloed paarden.
Ze hebben echter nooit de behoefte gehad om zich volledig op één van deze twee bedrijven te storten, want naar hun mening passen de eeuwen oude tradities van het maken van wijn perfect bij het fokken van het paard dat wordt gezien als het oudste en mooiste in zijn soort.

Serene ligt op de heuvels aan de oostkant van het Garda meer in de Provincie Verona. Het bedrijf is een echt familie bedrijf dat van vader op zoon wordt doorgegeven en zich al ruim veertig jaar bezig houdt met het maken van wijn. Serene bestaat uit 25ha waarvan zo’n 16ha is aangeplant met druiven. De bodem bestaat voornamelijk uit vulkanisch gesteente en is daardoor zeer vruchtbaar. De familie Galber heeft een grote diversiteit aan druivenrassen op hun land staan o.a. de traditionele druivenrassen Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook hebben ze Pinot Grigio, Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Pinot Nero, Pinot Bianco, Sauvignon Blanc, Picolit en Verduzzo Friulano. Doordat ze alleen de druiven gebruiken van hun eigen land weten ze zeker dat ze alles in eigen hand kunnen houden. Van het moment dat er gesnoeid wordt tot aan de oogst en ook tijdens het fermentatie proces alles gebeurd in eigen beheer.

De filosofie van Serene is simpel: werk met liefde, passie en eerlijkheid en alles komt goed.

Wijnen: “Lucciole” Spumante Rosato, “Lune” Pinot Grigio, “La Tana Dellupe” Pinot Nero, “Soli” Bardolino Classico.


Website: http://www.serene-egyptian-stud.com/demo/english.html

terug naar overzicht
© 2009   •   2Wines   •   Kerklaan 5   •   1241 CJ  Kortenhoef   •   T: 035-628 19 46   •   info@2wines.nl
leveringsvoorwaarden