Wijn

Wij importeren wijnen uit diverse landen en streken. U kunt de wijnen eenvoudig en snel bekijken en online bestellen in onze webshop. Meer ...

Winkel

In onze de winkel te Kortenhoef vindt u naast wijn ook nog andere producten. Denk aan karaffen, oliekannetjes, glaswerk, olijfolie, tableshox, etc. Meer ...


Proeverijen

Een leuke manier om een bedrijfsevenement of feest aan te kleden is een wijnproeverij. Meer ...

Château l'Afrique

Dit château is eigendom van de familie Sumeire die reeds 1500 in Trets, Provence zetelen. Begin vorige eeuw is de familie zich gaan bezighouden met het verbouwen van druiven en maken van wijn. In de jaren ‘70 en ’80 is er een complete make-over geweest en is de kelder vernieuwd, apparatuur gemoderniseerd en de wijngaarden opnieuw beplant.

Sinds 1988 wordt het bedrijf aangestuurd door Olivier en Sophie (samen met hun vader Gabriel en oom Jean-Pierre).
Château l’Afrique staat in Cuers (20 km ten Noorden van Toulon) en is een erg oud bedrijf. Al sinds de Romeinse tijd wordt hier wijn geproduceerd, terwijl de naam pas in de 19e eeuw ontstaan is door de oriëntaalse invloeden van de schilder Géricault.

De bodem is ontstaan in de ‘Permian’ periode (= geologische periode uit de Paleozoic tijd, 300 – 250 miljoen jaar geleden). Deze bodem is typerend voor de appelatie wijnen uit Côtes de Provence en bestaat uit klei met zandsteen. Rondom bevinden zich de heuvels van het Moors massief. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar.
Château l’Afrique is in 1953 door Gabriel aangekocht, doordat hij reeds een stuk wijngaard bezat wat tegen de wijngaarden van l’Afrique aanlag. Hierdoor was de stap gauw gemaakt.

Wijnen: la Rosée, l’Afrique rosé, Cesar rosé, l’Afrique rood, Cesar rood, ref C.S.


Website: http://www.chateaux-elie-sumeire.fr/aspenglish/wines/fiche.asp?Id=46

terug naar overzicht
© 2009   •   2Wines   •   Kerklaan 5   •   1241 CJ  Kortenhoef   •   T: 035-628 19 46   •   info@2wines.nl
leveringsvoorwaarden