Wijn

Wij importeren wijnen uit diverse landen en streken. U kunt de wijnen eenvoudig en snel bekijken en online bestellen in onze webshop. Meer ...

Winkel

In onze de winkel te Kortenhoef vindt u naast wijn ook nog andere producten. Denk aan karaffen, oliekannetjes, glaswerk, olijfolie, tableshox, etc. Meer ...


Proeverijen

Een leuke manier om een bedrijfsevenement of feest aan te kleden is een wijnproeverij. Meer ...

Domaine de Saumarez

Het Domaine de Saumarez beslaat 11ha wijnstokken, welke geplant zijn op een verscheidenheid aan percelen welke zich allen tussen de 80 en 150 meter boven de zeespiegel bevinden. De grondsoort heet Aalenien en heeft een ouderdom van 175,6 tot 171,6 miljoen jaar en is ontstaan in het Jura tijdperk. Het bestaat voornamenlijk uit kwarts, leisteen, graniet en mergel, wat zeer uniek is voor de Languedoc.

De wijnstokken worden door de eigenaren Liz en Robin met grote zorg behandeld. Het droge en winderige mediterrane klimaat betekent dat de wijngaard minimaal behandeld hoeft te worden. In ieder geval worden er geen herbiciden of pesticiden gebruikt. Het onkruid wordt d.m.v. ploegen, trimmen en schoffelen tegen gegaan en in de winter laten schapen in de wijnranken grazen. Deze filosofie bevordert de symbiose tussen de grond en alle organismen die er leven.

In de kelder werkt men zoveel als mogelijk met zwaartekracht. De druiven worden vanzelf sprekend met de hand geplukt en men gebruikt kleine containers voor het transport. Hierdoor komen de druiven in optimale conditie aan wij het domein. De fermentatie (vergisting) vindt plaats in betonnen tanks of voor een klein deel op eiken houten vaten. De opbrengsten zijn laag evenals de productie per wijnsoort.

Wijnen: S' wit, Fleur de Liz rosť, S' rood, Trinitas, Aalenien.

Website: http://www.domainedesaumarez.com

terug naar overzicht
© 2009   •   2Wines   •   Kerklaan 5   •   1241 CJ  Kortenhoef   •   T: 035-628 19 46   •   info@2wines.nl
leveringsvoorwaarden