Wijn

Wij importeren wijnen uit diverse landen en streken. U kunt de wijnen eenvoudig en snel bekijken en online bestellen in onze webshop. Meer ...

Winkel

In onze de winkel te Kortenhoef vindt u naast wijn ook nog andere producten. Denk aan karaffen, oliekannetjes, glaswerk, olijfolie, tableshox, etc. Meer ...


Proeverijen

Een leuke manier om een bedrijfsevenement of feest aan te kleden is een wijnproeverij. Meer ...

Domaine la Genestière

Opgericht in 1930, bezit het domaine 40 ha wijngaarden welke zich bevinden op de regenarme hellingen van Haut Tavel en de heuvelige kant van Lirac. Dit alles gelegen aan de rechteroever van de Rhône.

Op krijtachtige bodem, bedekt met stenen die door het zonnige zomerse Provence klimaat verwarmd worden, produceert dit huis wijnen die de eeuwenoude tradities van fijne rosé wijnen en Lirac wijnen respecteren.

In 1994 hebben Jean-Claude en Raphaël Garcin dit wijnhuis, wat al nationaal en internationaal erkenning genoot, overgenomen. De vereiste materialen werden uitgebreid, nieuwe planten gepoot en beter materiaal werd aangeschaft. Dit heeft ertoe geleid dat het aanzien van dit huis verder werd vergroot en er awards werden gewonnen in prestigieuze competities.

Vandaag de dag zijn de investeringen gericht op het controleren van het wijnproces en het eigen maken van de flesrijping. Dit wordt mede dankzij de nieuwe temperatuur gecontroleerde wijnopslag bereikt.

Sinds 2005 is er een nieuwe wijnmaker in dienst, Christophe Barraud, welke een meer modernere koers is gaan volgen. Het karakter van de wijn en de daarbij behorende fruittonen staat primair en het ‘bekende overdaad aan tannines’ is verleden tijd. De tannines zijn nu in al zijn wijnen mooi geïntegreerd en geven draagkracht aan de wijn zonder de fruittonen weg te drukken. Dit is dan ook een belangrijke reden geweest voor 2Wines om met dit huis te gaan werken en elk jaar zien we dan ook de kwaliteit en concentraat beter worden.

Wijnen: Tavel rosé, Lirac Raphaël wit, Lirac Raphaël rosé, Lirac Raphaël rood, Lirac Eliott wit, Lirac Eliott rood


Website: http://www.domaine-genestiere.com

terug naar overzicht
© 2009   •   2Wines   •   Kerklaan 5   •   1241 CJ  Kortenhoef   •   T: 035-628 19 46   •   info@2wines.nl
leveringsvoorwaarden