Wijn

Wij importeren wijnen uit diverse landen en streken. U kunt de wijnen eenvoudig en snel bekijken en online bestellen in onze webshop. Meer ...

Winkel

In onze de winkel te Kortenhoef vindt u naast wijn ook nog andere producten. Denk aan karaffen, oliekannetjes, glaswerk, olijfolie, tableshox, etc. Meer ...


Proeverijen

Een leuke manier om een bedrijfsevenement of feest aan te kleden is een wijnproeverij. Meer ...

Casar de Burbia

Casar Burbia is een familie bedrijf dat in de jaren í80 is ontstaan. Het bedrijf is gelegen in het noordwesten van Spanje net boven Portugal in het gebied ďEl BierzoĒ Aan het roer van dit bedrijf staat de Fernandez Bello familie. Toen de Bello familie de wijngaarden aankocht waren deze niet in goede staat, veel van de wijnstokken waren jarenlang verwaarloosd. Toch besloten ze om door te gaan, mede omdat de ligging van de wijngaarden, zoín 700 meter boven zeeniveau en op steile naar de zon gerichte hellingen, de ingrediŽnten waren om er iets moois van te maken. De hoge ligging van de wijngaarden heeft als voordeel dat er grote verschillen ontstaan in de temperatuur overdag en sínachts.

Toen de familie Bello de 27ha aan wijngaarden net hadden aangekocht bestond zoín 30% van de wijnstokken uit witte druiven, voornamelijk Palomino. Deze zijn volledig vervangen door de druif waar deze regio nu bekend om staat, de Mencia. Mencia is een zeer donkere druif die afstamt van de Cabernet Franc. Ook zijn de zeer verwaarloosde stokken opnieuw geŽnt. Dit vernieuwen van de wijngaarden heeft zoín 7 jaar geduurd en in die 7 jaar zijn er ruim 9000 nieuwe druiven op de oude stokken geŽnt.

De bodem in dit gebied bestaat voornamelijk uit leisteen en kiezels, ook zit er heel veel ijzer in de grond. Mede hierdoor en door de hoge ligging en het feit dat de druiven op oude stokken/wortels groeien, ontstaan er zeer complexe wijnen met een juiste dosis fruit, mineralen en tannines. Dit is dan ook waar de wijnen van Casar di Burbia bekent om staan. Een hoge kwaliteit wijnen zonder dat ze heel erg lang hoeven te rijpen.
De wijnen van Casar de Burbia behoren tot de top uit dit gebied. De Tebaida wordt regionaal dan ook elk jaar gekozen als beste Bierzo.

Wijnen: Liaran wit en rood, Casar di Burbia, Hombros, Tebaida en de Tebaida Nļ5


Website: http://www.casardeburbia.com/en-index.html

terug naar overzicht
© 2009   •   2Wines   •   Kerklaan 5   •   1241 CJ  Kortenhoef   •   T: 035-628 19 46   •   info@2wines.nl
leveringsvoorwaarden