Wijn

Wij importeren wijnen uit diverse landen en streken. U kunt de wijnen eenvoudig en snel bekijken en online bestellen in onze webshop. Meer ...

Winkel

In onze de winkel te Kortenhoef vindt u naast wijn ook nog andere producten. Denk aan karaffen, oliekannetjes, glaswerk, olijfolie, tableshox, etc. Meer ...


Proeverijen

Een leuke manier om een bedrijfsevenement of feest aan te kleden is een wijnproeverij. Meer ...

Bodegas Tavera

Bodega Tavera is eigendom van de familie González López. De familie López is tevens in het bezit van Bodega Casto Pequeño. Bodegas Tavera is opgericht in 2005, het is een heel jong bedrijf dat eigendom is van een familie met een geschiedenis in de wijnen. De cultuur van de wijnen en het wijnmaken zit al generaties lang in hun bloed en wordt van vader op zoon doorgegeven.

De wijngaarden van Bodega Tavera liggen in het gebied Tierra de Castilla”, bij de plaats Toledo. De wijngaarden beslaan zo’n 40ha. aangeplant met de volgende druivensoorten: Garnacha, Tempranillo en Syrah waarvan de oudste stokken dateren uit 1921. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 600 en 700 meter boven zeeniveau. In de bodem zit heel veel ijzer en aluminium en dit heeft ook zeker invloed op de smaak van de wijnen.

Één van de eigenschappen van het wijnmaken in deze familie is dat ze alleen wijn maken van de druiven uit hun eigen wijngaarden. Toen ze in 2005 deze wijngaard aankochten hebben ze meteen geïnvesteerd in een nieuwe kelder. Hierdoor voldoen de wijnen van bodegas Tavera aan de vraag en de voorschriften van nu. Voor het rijpen van de wijnen gebruiken ze verschillende soorten eikenhout om zo de verschillende karakteristieken van de wijn eer aan te doen. Alle wijnen die ze maken op deze bodega vallen onder de wetten van de Vinos de la Tierra de Castilla wijnen de D.O. Méntrida.

Wijnen: Nereo Garnacho Rosada, Nereo Shyrah – Tempranillo, Nereo Garnacha en de Nereo Syrah – Tempranillo – Garnacha.


Website: http://www.bodegastavera.com/en/index_en.htm

terug naar overzicht
© 2009   •   2Wines   •   Kerklaan 5   •   1241 CJ  Kortenhoef   •   T: 035-628 19 46   •   info@2wines.nl
leveringsvoorwaarden